Presedintele ataca Parlamentul

Cu aproximativ o ora in urma Base’ a lansat o noua bomba intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni. Doreste organizarea unui Referendum national in ziua alegerilor prezidentiale pe tema infiintarii unui Parlament unicameral. Acesta, in viziunea Liderului,  ar urma sa fie format din maxim 300 de parlamentari, micsorand astfel si sansele ca acestia sa fie corupti. 300 sunt mai putin coruptibili decat 471 (Ha-ha-ha!). Presedintele a mai vorbit despre reducerea cheltuielilor bugetare si despre adoptarea mai rapida a legilor intr-un astfel de Parlament. Nu a vorbit in schimb despre riscurile la care este supusa democratia in urma unei astfel de masuri. Sa nu uitam ca de curand s-a mai trecut peste Parlament, pacalind in opinia mea Constitutia, cu asa zisa Asumare de raspundere pe cele 3 legi: Legea Educatiei, a salarizarii unitare si a reorganizarii unor institutii publice.

Ce incearca de fapt Basescu este ceea ce face el cel mai bine. Si anume, sa invrajbeasca pe unii impotriva altora. De data aceasta, populatia nemultumita contra Parlamentului. Tactica folosita este iarasi cea a polarizarii pro si contra. Foarte grav este ca poporului roman ii lipseste cultura politica pentru a lua o astfel de decizie si ca aceasta se va lua tocmai cand trebuie sa alegem presedintele.

Disperarea e la ea acasa in mintea domnului presedinte. Incearca tot felul de masuri radicale poate-poate reuseste sa ispiteasca oamenii sa il mai aleaga o data. Pentru a putea fi pus in practica referendumul, propunerea trebuie sa treaca mai intai de Parlament, lucru care cu siguranta nu se va intampla.

Leave a comment